HPL

high_pressure_laminate_hpl_furniture_cabinetry_finishesHPL-ul (High Pressure Laminate) este un compus format pe bază de hârtie şi răşini fenolice. Practic, mai multe foi de hîrtie kraft trecute printr-o baie de răşini fenolice sunt puse una peste alta, se aplică şi o foaie finală care dă decorul şi toata acestea sunt puse într-o presă specială unde stau timp de aproximativ 1 ora la 150gr C.  Rezultatul îl reprezintă foi de material foarte rezistent în dimensiuni diferite şi cu grosimi între 0,5 şi 25mm.

Foaia de decor  este în mod uzual print de înaltă definiţie pe hîrtie specială, care reproduce culori uni, lemne, roci, modele abstracte sau desene personalizate. În loc de print producatori precum Dekodur mai folosesc şi metale (aluminiu, inox, cupru, staniu, aur şi platina), ţesături sau roci. O altă alternativă ne oferă S-M-art care a creat o gamă întreagă de hârtii de decor care prezintă inserţii de aluminiu, cristale, mica şi alte pulberi feroase şi neferoase în structură.

kiwo_smart_1

     Foaia de decor poate fi acoperită opţional cu un film de protecţie, care îi dă rezistenţă sporită (la utilizare în aplicaţii orizontale, la acţiunea razelor solare, la acţiunea factorilor chimici, etc.).

Lasă un răspuns