PIATRĂ ACRILICĂ

     Piatra artificială acrilică este un material compozit. Această inovație a fost descoperită de Du Pont încă în anul 1962 și invenția a fost concepută ca un component pentru oase artificiale, însă, a devenit cunoscută grație blaturilor pentru bucătărie.

piatra acrilica samsung staron

Piatră acrilică – caracteristicile.

Probabil, una din calitățile de bază este aceea că în structura ei lipsesc porii microscopici caracteristici pentru majoritatea materialelor naturale. Ca urmare, suprafața prelucrată nu este expusă influenței murdăriei și bacteriilor. Din acest motiv este folosită în mod eficient în laboratoare, instituții medicale și întreprinderi de alimentație.

Kitchen_Montelli_Arno_900x450_(1)De asemenea, lipsa de pori îi oferă funcțiile hidrorepelente, grație acestui fapt materialul se potrivește pentru confecționarea blaturilor pentru camerele de baie și bucătării.

Avînd o culoare uniformă, structura în limita unei partide și deosebirea nesemnificativă a culorilor dintre partide, materialul permite confecționarea elementelor de dimensiuni și suprafețe mari. Adezivul special care se utilizează pentru conexiunea dintre componente, se alege conform culorii pietrei. La respectarea tehnologiilor de lipire – șlefuire, îmbinările adezive sunt aproape invizibile. Grație acestui fapt, suprafețele mari par a fi făcute din masiv monolit.

Piatra acrilică are următoarele avantaje:

  • Piatra artificială datorită termoconductivității reduse este «mai caldă» decît cea naturală.
  • Rezistența e mai mare decît la unii analogi naturali.
  • Se repară ușor, ceea ce este practic imposibil pentru o piatră naturală.
  • Un număr mare de structuri și nuanțe.
  • Și, desigur, exclusivitatea.

Recomandările pentru grosimile utilizate ale pietrei artificiale.

Placi piatra acrilica

Pentru blaturile în zonele cu încărcări temperaturo-mecanice este necesar de folosit materiale cu grosimea nu mai puțin de 12 mm. Pentru suprafețele fără încărcări speciale se folosesc materiale cu grosimea de 9 mm. Și 6 mm se folosesc doar pentru panouri de perete.

În Moldova piatra de la Du Pont și de la alți producători este utilizată mai mult de 10 ani. În timpul acesta, ea a căpătat popularitate și renume mare. Accesoriile din piatră acrilică pot fi întîlnite atît în încăperile publice, cît și în interioarele particulare.

PIATRA CORIAN

Piatra artificială de la compania Du pont reprezintă un material perfect pentru redarea stilului și eleganței oricărui interior, iată că și linia Corian nu a devenit o excepție. Piatra artificială Corian o puteți achiziționa acum și la Mobiladevis. Cea mai largă gamă de modele și nuanțe Vă sunt garantate!

Una dintre tipurile de piatră artificială care face parte din gama econom, dar nu și mai puțin demnă în ceea ce privește calitatea, este marca «Montelli», produsă de celebra companie americană «Du pont». Puteți achiziționa piatra Montelli acum și la Mobiladevis.

Compania SAMSUNG Cheil Industries Inc., subdiviziunea corporaţiei sud-coreene SAMSUNG prezintă noul material de finisaj Staron®. Acest material se referă la grupul ACRYLIC SOLID SURFACE, cunoscut mai bine sub denumirea generică «Piatră artificială».STARON se referă la seria materialelor Acrylic Solid Surface care conţin răşini acrilice, umpluturi minerale şi coloranţi. Materialul este fabricat în formă de foi de diferite dimensiuni. Umpluturile sunt fabricate preponderent în baza de trihidrat de aluminiu (oxid de aluminiu). Piatra acrilică STARON este un material omogen dur fără pori, care poate fi uşor reconstituit (reparat), şi încleiat fără suturi. Materialul STARON este asemănător produselor de origine minerală, este plăcut la atingere şi foarte elegant. Totodată, acest material este îndeosebi de durabil şi se curăţă uşor. Aceste caracteristici pPiatra artificiala staronermit utilizarea STARON într-un şir larg de soluţii de interior – bucătării, camere de baie şi alte produse. Caracteristicile speciale ale acestui material permit utilizarea lui pentru finisaj exterior.

STARON este prezentat în două serii:

Seria standard: 3680 mm х 760 mm х 12,3 mm.

Foile STARON de seria standard se utilizează pentru suprafeţe orizontale şi verticale, în încăperi uscate şi umede.

Seria placaj 2500 mm х 760 mm х 6 mm.

Foile din material cu suprafaţă rigidă din seria placaj sunt identice celor din seria standard. Datorită grosimii lor ele se utilizează pentru finisarea suprafeţelor verticale şi nu se recomandă pentru suprafeţe orizontale.

Lasă un răspuns

Go Top