Sfaturi pentru redecorarea livingului

     În cazul în care livingul este camera aleasă pentru modificări, vă oferim câteva sfaturi în amenajarea acestuia. Scopul este ca, în final, să obțineți o cameră cu personalitate și în care să stați cu plăcere în orice clipă a zilei. 

  • Colorați unul dintre pereți. 

Un perete colorat poate schimba esențial aspectul livingului. Fie că este vorba de peretele pe care se găsește biblioteca, fie de cel care conține colecția de tablouri, accentul de culoare va da o personalitate nouă întregii camere. Tonurile în culorile pământului sau pastelurile fine merg perfect într-o astfel de cameră. Atunci când alegeți culoarea, țineți cont că ea poate fi atenuată sau amplificată de lumina din cameră, de culoarea mobilei sau chiar de țesăturile din jur.

Image31

  • Plasați canapeaua într-o poziție ‘’de putere’’.

Canapeaua este piesa centrală a livingului, ca urmare nu o puneți cu spatele la intrarea în cameră. O astfel de poziție creează un sentiment de vulnerabilitate și, în timp, veți ajunge să evitați să stați pe canapea. O idee bună ar fi să așezați canapeaua cu spatele la cel mai important perete al camerei. Nu o lipiți însă de perete, ci puneți-o la 0,5-1 m distanță, pentru a crea o atmosferă aerisită. Dichisiți-o cu perne colorate, puneți tablouri sau rafturi cu cărți pe peretele din spatele ei, astfel încât această zonă să fie punctul de atracție al camerei.

  • Folosiți multe plante și flori.Image32

Un colț plin de plante în ghiveci nu doar că oxigenează aerul din cameră, ci anulează și unele câmpuri electromagnetice generate de televizor sau alte componente electronice. Mai mult de atât, umpleți-vă vazele cu flori și puneți-le peste tot, chiar și direct pe podea, pentru un aer proaspăt și un look fabulos.

Image33

  • Combinați lumina de la diferite veioze. 

Atmosfera intimă și relaxantă din living este dată de modul în care este combinată lumina. Dacă ziua este suficientă lumina naturală, seara este de preferat să existe mai multe veioze, cu lumină discretă, așezate în diferite părți ale camerei. E bine să evitați lumina fluorescentă (de neon) și să folosiți lumina incandescentă.

  • Amestecați elemente vechi cu noi.

Chiar dacă are mobilier modern, un living nu trebuie să arate ca un show-room. Pentru a-i da propria personalitate, nu vă feriți în a include piese vintage cumpărate din târgurile de vechituri sau moștenite din familie. Combinația aceasta de elemente ce aparțin unor stiluri diferite va da putere decorului și va purta semnătura dumneavoastră neimitabilă.

Lasă un răspuns